Discipline

 

motocross

road racing

enduro

scooters

moto susreti

Linkovi

 

 

 

 

 

 

 

 

MS BiH | Motociklistički savez Bosne i Hercegovine

 

 

 

Završeno Otvoreno Prvenstvo Bosne i Hercegovine

u Motocross-u 2019

 

Trećom utrkom u nizu, u Bugojnu je 01.09. završeno ovogodišnje izdanje Otvorenog Prvenstva Bosne i Hercegovine u Motocross-u. Sigurni smo da je ovo Prvenstvo bilo jedan iskorak u razvoju ovog sporta u Bosni i Hercegovini. Najuočljiviji napredak u Prvenstvu je bio u kvalitetnijoj organizaciji utrkau odnosu na ranijesezone, te stvaranju novih mladih talentiranih vozača (braća Vidak, Vidović, Ćajić...). Problemi koji ostaju iza nas i koje je potrebno rješavati u narednoj sezoni su navodnjavanja staza na nekim utrkama, mjerenje vremena na pojedinim utrkama koje će od naredne sezone biti obavezno uz korištenje elektronskih uređaja (transpondera), osposobljavanje stručnih kadrova itd.

 

Prvenstvo je od prošle godine otvorenog karaktera, te je kroz isto prošlo ukupno 78 vozača iz 6 Evropskih zemalja. Iz BiH su nastupili vozači iz 7 licenciranih klubova. Vozači stranih zemalja itekako daju draž Prvenstvu, te pomažu u kvaliteti i naših, ne samo utrka, nego i vozača i klubova. Također, jako je važna činjenica da naši vozači, posebno mladi, nastupaju na mnogim utrkama u susjednim zemljama (Hrvatska i Srbija) i tamo ostvaruju jako dobre rezultate. Utrka ''KREMIX'' u Kreševu je bodovana i za Otvoreno Evropsko-BMU Prvanstvo, te Kup nacija Alpe – Adria, dok je utrka u Rogatici bila upisana i kao Pozivna utrka u Kalendaru Moto saveza Srbije.

 

Prvaci po klasama su:

Dario Čerkez (MCK ''Vitez'', MX 1),

Teo Vidak (ECK ''Team'' Travnik, MX 2),

Ivano Vidak (ECK ''Team'' Travnik, MX 85)

 

Pobjednici u Prvenstvu u Amater klasama su:

Robert Stojak (MCK ''Vitez'', MX Turist) i

Miroslav Milojević (MK ''Miron Moto'' Derventa, MX Veteran).

 

Klupski Prvak države u Motocross-u je

Motocross klub ''Vitez''.

 

Za ovu sezonu je planirana još jedna utrka, 15.09. na novoizgrađenoj stazi u Derventi, koja je Pozivnog karaktera. Manifestacija zatvaranja sezone i ceremonija proglašenja pobjednika će uz bogat sportski i zabavni program biti upriličena na Motodrom-u ''Gajice'' u Kreševu 28.-29.09., koja će nadamo se uz uručenje nagrada najboljima u sezoni, poslužiti svima za druženje, dobar trening i zajednički pogled u 2020.-u.

 

Hvala svima!

 

Konačan poredak MX OPBiH 2019:

http://www.msbih.ba/discipline_motocross.html

 

MS BiH

 
 

 

 


 

 

Pratite nas

 

MS BiH | Motociklistički savez Bosne i Hercegovine

 

Kalendar

Partneri

 

ktm

tip-top vitez

motocross club vitez

motocross club vitez

motocross club vitez

http://www.laco-moto.com/

ht eronet