Discipline

 

motocross

road racing

enduro

scooters

moto susreti

Linkovi

 

 

 

 

 

 

 

 

MS BiH | Motociklistički savez Bosne i Hercegovine

 

 

 

Alpe Adria Extreme Enduro Championsip 2019

Round 3 - King's Path,

Tomislavgrad, BiH 26th - 28th July 2019

 

KOMENTAR

 

 

Održan ''King's Path IV''Extreme Enduro utrka u Tomislavgradu

 

Treća ovosezonska utrka Prvenstva Alpe Adria, a ujedno i treća utrka Prvenstva BiH u Extreme Enduro-u pod nazivom ''King's Path IV'', održana je u Tomislavgradu od 26.-28.07.2019. godine. Kao i prethodne 3 godine i ove godine je baza utrke bila pripremljena na platou ''Vučipolje''. Treninzi u petak i zanimljive i interesantne kvalifikacijske vožnje u subotu sa prolozima od preko 20 min, dale su naznačiti da će ovo biti još jedan lijep vikend sa velikim borbama u svim klasama u lijepom ambijentu okolnih planina. Na utrku je osim BiH vozača došlo i nekoliko vrhunskih inozemnihvozača: Zec, Zierer, Damnjanović, Rabar itd...


Iako je prognoza upućivala na kišu, što nije bilo neviđeno na mnogim utrkama u regiji u zadnje vrijeme, nikome se nije dalo naslutiti da će u nedjelju u vrijeme Starta utrke, ''startati'' i olujno nevrijeme koje će odrediti daljnji tijek utrke, a u konačnici i dosta utjecati na rezultate. Uvjeti su dali za razmišljati i o otkazivanju utrke, ali organizator i žiri, kao i sami vozači nisu htjeli odustati i pala je Odluka da se od utrke izvuče sve što je moguće. Nebo se zatvorilo, vrhovi planina kojima je prolazila staza su nestali u oblacima, a vjetar i kiša su nosili sve pred sobom na Vučipolju. I situacija se, što je najgore, iz minute u minutu pogoršavala. Najprije je nakon starta na CP 1 prekinuta utrka u klasi PRO, te su vozači vraćeni u bazu, a u međuvremenu je, nakon održanog dodatnog brifinga sa vozačima, krenuo start u klasama Amater i Veteran, po skraćenoj stazi (sa 11 na 5 CP). Na kraju je ponovljen start u klasi PRO, ali je utrka za ovu klasu vožena po malo produženoj stazi subotnjeg prologa. Borba s vjetrom, vodenim bujicama i maglom je trajala narednih 5 sati, nakon čega su se svi vozači vratili u bazu, a nekolicina uspjela uspješno doći do cilja. Rezultati su na kraju verificirani, utrka je proglašena regularnom i u skladu sa pravilima FIM, AAMU, MS BiH i na kraju višekratnim Odlukama žiri-a koje su ovisle o situaciji na terenu.Ipak je Enduro, a Enduru teško nije strano.


Utrka je velika pouka kako organizatorima tako i vozačima na prethodnu pripremu na ovakve avanture kakve se svi moramo priznati ne viđaju svaki dan. Dokaz su i Timing team AK ''Trogir'' i ''Stotinka'' koji su došli potpuno spremni, odradili sve u rekordnom roku i koje ovakvo nevrijeme nije dalo iznenaditi.


Veliko hvala svima, najviše vozačima i organizatoru EK ''GaaS'' Tomislavgrad na velikom zalaganju.


 

MS BiH 

 


 

 

Pratite nas

 

MS BiH | Motociklistički savez Bosne i Hercegovine

 

Kalendar

Partneri

 

ktm

tip-top vitez

motocross club vitez

motocross club vitez

motocross club vitez

http://www.laco-moto.com/

ht eronet